Terug naar alle nieuwsbrieven

Nieuwsbrief augustus 2024

Voorwoord

Beste leden

Op 29 juni werden onze laureaten gehuldigd. Alexander kon zijn titel van koning verlengen, al kon hij pas op de laatste speeldag het verschil maken met Willy Van Verdegem. Ook voor de titel van best geëvolueerde was het heel spannend. Gilles Duprez haalde het uiteindelijk. Na 2 keer Jelle Van Gyseghem was de beste dubbelspeler dit jaar Tim De Ley. Chris Van der Cruyssen mag zich opnieuw de koningin van TTC Baarle noemen. Voor de 2e plaats was de strijd spannend tussen Joke Van Overstraeten en Isabelle De Smet. Yasir Altunkalem is jeugdkoning na een perfect rapport en lijkt rijp voor de stap naar de volwassenen.

Ondertussen spelen we in de zomermaanden opnieuw voor de titel van “Zonnekoning” en op 1 augustus werd het clubkampioenschap met minipalet betwist.

Op vrijdag 6 september starten we ons 47e seizoen. Dan zijn jullie heten we jullie welkom met een receptie met broodjes. Vanaf 5 september zetten we drie weken lang elke donderdag en vrijdag onze deuren open voor geïnteresseerden. Breng vrienden, familie, buren en kennissen mee. Dat ze “het niet goed kunnen” is geen bezwaar. Wij blijven de Olympische gedachte in ons vaandel dragen. Op donderdag zijn jeugdigen van 10 tot 16 jaar welkom van 19.00 tot 20.30 uur, vanaf 16 tot... jaar is er speelgelegenheid van 20.30 uur tot 23.00 uur. Op vrijdag kan je komen spelen tussen 20.00 en 23.00 uur. Op 26 september beginnen de jeugdtrainingen en de interne competitie.

Houd daarnaast ook zondag 22 september vrij. Dan organiseren we ons open tafeltennistornooi in ons OC. In de eerste plaats worden jullie, als lid van de organiserende club, verwacht om deel te nemen. De lokale politici zijn in dubbelwedstrijden alvast uitmaken wie op tafeltennisvlak de (verkiezings)strijd wint. Naar jaarlijkse gewoonte wordt het tornooi afgesloten met één (of meerdere) drankjes aangeboden door de club. Verdere info volgt.

Voor zij die ook volgend seizoen lid willen blijven is september de herinschrijvingsmaand. Voor het seizoen 2024-2025 betalen volwassenen 50,00 EUR inschrijvingsgeld voor een volledig seizoen, jeugdleden betalen 40,00 EUR voor het volledige seizoen. Ook dit seizoen kan je elektronisch inschrijven via www.ttcbaarle.be (voorkeur!) of op een donderdagavond en betalen kan je via overschrijving (voorkeur!) of cash.

Koen

Aankondigingen

Donderdag 30 augustus 19u: ronddragen krantjes
Met achteraf vrij spel

5, 6, 12, 13, 19, 20 september: opendeurdagen
Donderdag: 19u jeugd, 20u30 volwassenen
Vrijdag: 20u

Vrijdag 6 september 20u: receptie opening seizoen
Opendeurdag met vrij spel en receptie

Zondag 8 september 13u30: tornooi Merelbeke
Zie TTC Merelbeke - Tornooi

Zondag 22 september 12u30: ons open tornooi
Reeksen: jeugd, veteranen, dames en open reeks

Eindstand competitie

Voor het koningschap was het spannend tot de laatste speeldag! Alexander pakt de titel met slechts één punt voorsprong op Willy. Chris verlengt met voorsprong haar titel bij de dames. Gilles was vorig seizoen nog jeugdkoning en maakte een mooie progressie bij de volwassenen. Hij is best geëvolueerde! Tim is de nieuwe kampioen van het dubbel, hij hield specialist Jelle achter zich. Proficiat aan alle winnaars!

Koning
1. Alexander Van Paemel 114 (30)
2. Willy Van Verdegem 113 (34)
3. Dominique De bont 107 (34)
4. Koen Deschepper 106 (33)
5. Mark Delboo 84 (26)

Koningin
1. Chris Van Der Cruyssen 71 (27)
2. Joke Van Overstraeten 50 (28)
3. Isabelle De Smet 49 (25)

Best geëvolueerde
1. Gilles Duprez +8 (22)
2. Alain Grillaert +6 (9)
3. Robin Van Bruwaene +5 (27)

Kampioen dubbelspel
1. Tim De Ley 2,75
2. Jelle Van Gyseghem 2,5
3. Koen Deschepper 2,38

Jeugdcompetitie

In de maand juni konden onze jeugdleden wedstrijden spelen voor het jeugdkampioenschap. Jammer genoeg namen er maar 4 spelers deel. Zij maakten onder elkaar uit wie zich jeugdkoning 2023-2024 mag noemen. Yasir Altunkalem won al zijn wedstrijden en is dan ook overduidelijk de jeugdkoning.

Uitslag:
1. Yasir Altunkalem
2. Moris De Clerck
3. Sean Hoste
4. Mutahir Ali

WK minipalet

Op ons zelfverklaard wereldkampioenschap minipalet waren 15 deelnemers aanwezig. We werden verdeeld over 4 poules. Het is altijd even wennen aan het kleiner oppervlak waarmee je de bal kan raken, maar je kan er best nog wel goed mee spelen. Het is altijd wel opletten dat er geen vinger in de weg zit!

In poule A kon ik de eerste plaats pakken ondanks enkele spannende wedstrijden, voor Sandra die ook wel raad weet met een kleiner palet. Bruno won poule B voor Sander, die niet was afgeleid ondanks zijn baby die hij meebracht. In de derde poule was Willy de sterkste voor Anthony. Ten slotte wist Rinus de laatste poule te winnen voor Robbe.

Iedereen mocht door naar de afvalling. In de eerste ronde vielen er toch enkele kleine verassingen te noteren. Sandra versloeg Robbe en Sander won van Koen D. Met een minipalet is het toch allemaal wat onvoorspelbaarder.

In de kwartfinale kwam ik uit tegen Anthony. Hij begon sterk en won de eerste 2 sets maar kon het niet afmaken ondanks enkele matchballen. Bruno won van Sandra en Willy versloeg Filip. Rinus wist ten slotte Sander af te stoppen zodat die laatste zich terug kon focussen op zijn ouderlijke taken.

Met ik tegen Bruno en Willy tegen Rinus kregen we toch geen onverwachte halve finales. Ik kon na enkele spannende sets winnen tegen Bruno. Rinus was op dreef en versloeg Willy. In de finale was het lang spannend tegen Rinus maar winst in de derde set voor de 2-1 was bepalend. Ik kon dus ondanks de sterke tegenstand mijn titel verlengen!

Alexander

BBQ

Op zaterdag 29 juni was het weer zover: de jaarlijkse barbecue van onze club TTC Baarle. Met 71 ingeschreven personen was de opkomst overweldigend en hebben we er een onvergetelijke dag van gemaakt. Dit jaar besloten we om de barbecue te upgraden tot ons belangrijkste eetfestijn, vooral omdat de souper eerder tegenviel.

Bij een barbecue is het weer altijd een cruciale factor. De week voorafgaand aan het evenement was het spannend, omdat de weersvoorspellingen dagelijks wisselden tussen een zonnige zomerdag van 30 graden en een regenachtige herfstdag. Uiteindelijk kregen we een beetje van beide: een zonnige namiddag gevolgd door een regenachtige avond. Voor het eerst vond de barbecue plaats in de foyer, wat een betere aansluiting met de tuin mogelijk maakte. Dit jaar hebben we meer promotie gemaakt voor de namiddagactiviteiten, wat zijn vruchten afwierp. Er werd enthousiast gepetanqued, gedart en vooral gezellig geaperitiefd. Na het eten bleef het gelukkig droog want we hadden een muziekband als suprise act geregeld, Old'SCool. Hun optreden was een groot succes, vooral bij de kinderen die hun dansvaardigheden vol enthousiasme toonden. Dat belooft wat voor de souper over een jaar of tien!

De barbecue valt samen met het einde van onze competitie, het perfecte moment om de winnaars te huldigen. Na een spannende laatste match werd Alexander tot koning gekroond, tot teleurstelling van Willy. Dominique eindigde op de derde plaats. Laten we hopen dat Alexander volgend jaar nog meer op vakantie gaat, zodat de rest van ons een grotere kans maakt! Voor de titel van koningin was er minder spanning; Chris was dit jaar duidelijk de sterkste. Joke en Isabelle mochten de overige podiumplaatsen bezetten. Bij de dubbels hadden we na twee jaar een nieuwe koning: Tim, die Jelle van zijn derde opeenvolgende overwinning afhield.

Een speciale dank gaat uit naar iedereen die geholpen heeft bij de organisatie van deze geslaagde dag. Ook Wim en Veerle voor de heerlijke barbecue, Chocolatier De Poorter voor de lekkere ijsjes, Hilde voor de bediening en uiteraard Old'SCool voor hun geweldige optreden.

Het was een fantastische dag vol plezier, lekker eten en goede muziek. We kijken nu al uit naar volgend jaar en hopen op een even succesvolle BBQ!

Bekijk alle foto's

Anthony

Albert 90 jaar

Op verkiezingsdag 9 juni werd onze stichter-speler Albert 90 jaar. Dit konden we niet zomaar laten voorbij gaan! We wilden hem verrassen met een receptie op donderdag 13 juni, maar hij sneed ons de pas af door te zeggen dat hij wou trakteren op die dag. We verrasten hem dan maar op een andere manier. We kleedden ons lokaal aan en nodigden de journalisten van Het Laatste Nieuws (stuurde haar kat) en het Nieuwsblad uit.

Sander Luyten van Het Nieuwsblad maakte een heel mooi artikel dat op dinsdag 18 juni verscheen. We speelden een half uurtje vroeger om tegen 22 uur iets te nuttigen. Albert betaalde de cava, we zorgden voor hapjes. Als leuk toetje maakte Joke een schitterende video, die je nog steeds kan bekijken via YouTube. Ik denk dat het een avond was die Albert niet vlug zal vergeten en we hopen natuurlijk om nog veel verjaardagen van hem in ons midden te kunnen vieren.

Bekijk alle foto's

Koen