Terug naar alle nieuwsbrieven

Nieuwsbrief oktober 2024

Voorwoord

Beste leden

We bedanken de verslaggevers en vooral redacteur Paul De Vos voor het jaarverslag. Het clubblad is vervangen door een tweemaandelijkse nieuwsbrief gecombineerd met onze facebookpagina, mailings en een jaarverslag.

Deze zomer boden Mark D, Anthony en Tim Alexander heel wat weerwerk, maar ze konden niet verhinderen dat hij zonnekoning en “wereldkampioen” met de minipaletten werd.

Ondertussen zijn we ons 47e speeljaar ingegaan. Op vrijdag 6 september openden we het speeljaar met een openingsreceptie. We organiseerden ook opnieuw opendeuravonden, die aangekondigd waren via facebook, de website en de flyers. Een woord van dank aan iedereen die de flyers hielp bussen op donderdag 29 augustus. Jammer genoeg hebben wel veel uitstroom van jeugdleden en weinig instroom. Als je een 10 tot 16-jarige kent die een nieuwe sportieve uitdaging zoekt, stuur haar/hem gerust op donderdag tussen 19 en 20.30 uur naar ons.

De 7e editie van het open tornooi in het ontmoetingscentrum was een relatief succes, al hopen we altijd op meer dan 36 deelnemers. Bedankt aan onze leden die zich de moeite getroostten om deel te nemen. Voor de afwezigen: noteer alvast, net zoals de voorbije 30 jaar, de 4e zondag van september (dus 28 september 2025) in je agenda. Dank ook aan alle “werkers” die er alles aan deden om dit tornooi te doen slagen. Een dikke merci dus aan mijn medebestuurders, Viviane, Martine en Koen DV. Een bijzonder woord van dank aan Anthony, die het tornooiprogramma schreef en Alexander en Willy die het tornooi feilloos leidden. De lokale politici (trofeeën), onze sponsor Dominique De bont (subitoloten), AD Delhaize Lochristi (aperitiefmanden die rijkelijker gevuld waren dan wat wij betaalden) en onze clubkas zorgden er voor dat niemand met lege handen naar huis ging.

Op 26 september kwamen de leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar van het Don Bosco Instituut naar het ontmoetingscentrum voor een initiatie tafeltennis. Chris, Paul, Raf, Anthony, Albert, Ludo en Mark R bezorgden de leerlingen een alternatieve turnles en een paar leerlingen toonden hun talent en ook hun interesse in onze sport.

Ook dit jaar lijkt ons activiteitenkalender meer dan gevuld. (zie ttcbaarle.be en facebook.com/ttcbaarle). Hopelijk vinden onze activiteiten ook dit jaar weerklank bij jullie. Anthony, Alexander, Mark, Tim en ikzelf hebben zich het voorbije speeljaar belangeloos ingezet voor de club en we kunnen ons enthousiasme enkel maar brandend houden als er voldoende respons is van jullie!

Koen

Aankondigingen

Vrijdag 11 oktober 20u: familietornooi
Een lid brengt een niet-lid (familie, vriend, buur, ...) mee om samen dubbel te spelen, geen competitiespeler. Jeugdleden mogen samenspelen met iemand die ook lid is.

Maandag 21 oktober 20u: Algemene vergadering
De algemene vergadering voor effectieve leden

Vrijdag 15 november 20u: vriendenontmoeting?

Zondag 24 november 13u: tornooi TTC Aalter
Zie website TTC Aalter

Zondag 22 december 8u30: ledentornooi

Zie www.ttcbaarle.be/kalender voor een overzicht van onze activiteiten en de vrijdagen dat er vrij spel is.

Open tornooi

Op zondag 22 september organiseerden we ons open tornooi in het ontmoetingscentrum. Er waren na enkele afzeggingen uiteindelijk 36 deelnemers. Dat is net iets minder dan vorig jaar. We konden wel volwaardige reeksen inrichten voor elke categorie: 7 jeugdspelers, 6 dames, 13 veteranen en 10 in de open reeks.

Bij de jeugd hadden we één deelnemer voor Baarle: Henri. Hij is nog maar net begonnen maar ging toch al de uitdaging aan. Het was uiteraard te moeilijk om te winnen maar over enkele jaren kan het helemaal anders zijn. Er werd in één poule gespeeld van 7 spelers, iedereen kwam dus tegen elkaar uit. Jonas Devulder (Rooigem) won al zijn matchen en was de verdiende winnaar. Het zal wel de laatste keer zijn dat hij deelneemt aangezien hij competitie begint te spelen. Xander Vergucht (Aalter) en Ferre Cornil (Rooigem) vervolledigen het podium.

Bij de dames waren er 6 speelsters aanwezig, zij mochten ook in één poule uitmaken wie de overwinning behaalde. Isabelle en Joke vertegenwoordigden Baarle. Joke voelde zicht niet helemaal lekker maar kwam toch opdagen. Isabelle kon goed weerwerk bieden aan de sterke dames van Aalter, ze werd mooi derde. Ann Moyaert (Aalter) en Hilde Maenhout (Aalter) mochten het onderling uitmaken wie won en Ann was uiteindelijk net iets sterker.

De open reeks bestond uit 2 poules van 5 spelers. Eigenlijk kunnen 3 van de deelnemers ook bij de veteranen spelen, er zijn nog weinig jonge deelnemers in de recreatie. Koen D, Koen DV, Wim VC en Anthony namen het op voor Baarle. Koen D was zijn wapen (palet) vergeten en begon met een nederlaag tegen zijn naamgenoot Koen DV. Hij kon daarna wel snel zijn palet ophalen. Koen DV won de poule. Wim bestelde tussendoor nieuwe rubbers waardoor het nog zoeken was in de eerste wedstrijd erna. Maar daarna ging het een pak beter en kon hij ook wedstrijden winnen. Anthony had een goeie dag en won zijn poule, een beetje tot zijn eigen verbazing.

In de afvalling van de open reeks raakte Wim door de voorrondes en strandde in de kwartfinale. Anthony bevestigde zijn goede vorm en won in de kwartfinale van Koen D. In de halve finales kregen we opnieuw een duel tussen spelers van Baarle: Koen DV tegen Anthony. Anthony trok opnieuw aan het langste eind en mocht zich opmaken voor de finale! Daarin nam hij het op tegen Davy van Zele. Anthony deed wat hij kon maar Davy bleek net iets sterker. Wel een mooie tweede plaats voor Anthony! Koen DV verloor de kleine finale van Anthony Devulder (Rooigem).

Ten slotte bij de veteranen waren de meeste deelnemers te noteren, er werd gespeeld in 3 poules. Het lot besliste dat de eerste poule met 5 spelers een heel sterke was, dat zou later blijken. Dominique won deze poule wel overtuigend. Er waren nog 2 poules van 4 spelers, gewonnen door Carlos en Jean-Pierre (Merelbeke). Raf en Wim DG eindigden vierde in de poule.

In de voorronde van de afvalling bij de veteranen zat het erop voor Raf en Wim. In de halve finale kwam Dominique uit tegen zijn zwarte beest Carlos. Dominique had een goeie dag en wist Carlos deze keer te kloppen! In de finale kwam Dominique uit tegen Eric Goossens (Aalter) van wie hij in de poule won. Het werd een thriller waarin Eric het heel nipt haalde in de belle. Carlos won de strijd voor de derde plaats van Luc Nuytinck (Aalter).

Albert nam niet deel maar kwam wel zijn bon voor zijn 90e verjaardag verzilveren bij Killypong. Iedereen is dus gewaarschuwd, Albert is klaar voor het nieuwe seizoen met zijn nieuwe rubbers!

Op het einde was er ook een minitornooi met Gentse politici. Voor Gent (Sofie Bracke en Rudy Coddens) toonde zich in de finale sterker dan CD&V Gent (Stijn De Roo en Filip Van Laecke). In de kleine finale klopte N-VA Gent (Anneleen Van Bosssuyt en Bob Cammaert) Groen Gent (Thibaut Duthois en Stefaan De Clercq).

Na de prijsuitreiking was er nog een receptie om na te kaarten. Bedankt aan alle deelnemers!

Alexander

Eindstand van de reeksen

Bekijk alle foto's

Opendeurdagen en receptie

Zoals elk jaar hebben we opendeurdagen in september waar iedereen eens mag komen proberen. De eerste vrijdag hielden we ook een receptie ter opening van het seizoen. Op de receptie waren enkele getrouwen aanwezig maar druk was het niet. We bekijken of we volgend jaar beter de receptie op een donderdag kunnen doen wanneer er meer volk aanwezig is.

Op de opendeurdagen waren er eerst weinig nieuwe gezichten aanwezig. Maar de laatste week was het wel een succes. We hebben alvast enkele nieuwe leden kunnen aantrekken en hopelijk volgen er nog. Bedankt aan de leden die iemand nieuw meenamen, zo wist Thomas zelf zijn neef Christophe uit Herentals te overtuigen eens langs te komen!

Bekijk de foto's

Tornooi Merelbeke

In het weekend van 7-8 september hield TTC Merelbeke hun jaarlijks tornooi, zowel competitie- als recreantenreeksen. Voor ons, recreanten, was het te doen op de zondag.

Er was een mooie opkomst vanuit onze club, we waren namelijk met 6 van de 18 aanwezigen, Koen DV, Mark D, Dominique, Isabelle, Robbe en mezelf (Tim).

We werden mooi over de 4 poules verdeeld en in elke poule was er wel iemand van ons bij de beste 2, die dan ook doorstootten. Mark won zijn poule (mede dankzij een mooie overwinning tegen Carlos, wie een van de finalespelers werd, Koen won elke match in zijn poule, waaronder ook tegen Didier, de andere finalespeler. Dominique en ikzelf verloren elk een match in onze poule waardoor wij allebei 2de werden.

Isabelle en Robbe speelden allebei goed maar haalden het net niet om naar de kwartfinales door te gaan.

Bij de afvallingrondes werd er een foutje gemaakt waardoor Dominique en ikzelf tegen elkaar uitkwamen i.p.v. elk tegen een poulewinnaar. Bij deze match had ikzelf de overmacht en kon doorgaan naar de halve finale. In de andere matchen in de kwartfinales kwamen Mark en Koen tegen erg goede tegenstanders uit en haalden de winst dan ook (net) niet.

Het was dan aan mezelf om me te bewijzen tegen Didier.

Bij de laatste vriendenontmoeting met Merelbeke won ik men match relatief makkelijk tegen Didier, maar deze keer kreeg ik op men doos (3-0) en werd dus ook uitgeschakeld. Carlos won de andere halve finale waardoor de finale een mooie match werd tussen Didier en Carlos. Na enkele erg spannende sets had Carlos de overhand en won dan ook, proficiat!

Proficiat en bedankt aan al de deelnemers van onze club. En we kunnen toch met trots zeggen dat 2 van onze leden, Mark en Koen, tegen de winnaar en verliezende finalist hebben gewonnen.

Tim

Bekijk alle foto's

TTC-Weekend

Naar jaarlijkse gewoonte gingen we eind augustus een weekendje op stap met onze club. Dit jaar gingen we naar De Maalderie in Houthulst. Een erg mooie locatie, verschillende huisjes te samen met voor elk wat wils, de kinderen konden bijvoorbeeld zelfs een gratis initiatie paardrijden volgen op locatie.

Volgens traditie aten we vrijdagavond allen heerlijke spaghetti, gemaakt door Leen en Chantal, waarvoor vele dank aan hen. Nadien konden we ons allemaal bezig houden met gezellig babbelen, spelletjes spelen en kaarten.

De zaterdag gingen we in de voormiddag wandelen, voor ieder was er wel een wandeling, een korte, een middelmatige of een langere wandeling. Na ons middagmaal trotseerden een deel van de groep de windvlagen en de kans op regen tijdens hun fietstocht naar café De Speelman. Een andere groep ging de ijzertoren bezoeken om dan ook naar De Speelman te gaan.

In het gezellige café hadden we namelijk afgesproken met bijna iedereen om wat volksspelen te gaan spelen. Hierbij verdeelden we ons in duo’s om zo 1 tegen 1 te ‘strijden’ om het meeste aantal punten te halen. Na afloop was er 1 iemand die het meeste punten haalde van iedereen, namelijk Conny. Proficiat!!

We keerden dan terug richting ons verblijf waar we, ondanks het toen mindere, laten we zelfs maar zeggen, slechte weer, goed verwend werden met een BBQ door Filip, Karl, Patrick en Luc. Zondag was het nog een gezellig samenzijn tot we stilletjes aan dienden te vertrekken. Ik heb er alvast weer erg van genoten!

En nog eens vele dank aan iedereen, die geholpen heeft vooraf en daar ter plekke opdat het weer een geslaagd weekend werd; met nog eens een speciale vermelding aan Chantal en Leen voor het koken en het vele werk in de keuken.

Tim

Bekijk alle foto's

Zonnekoning

Tijdens de zomer speelden zoals elk jaar een aparte competitie. De meest regelmatige speler over 4 enkeltornooien en 2 dubbeltornooien wordt zonnekoning.

Het was heel spannend tot het einde. Tim en Mark D. begonnen met 2 punten voorsprong op Alexander aan het laatste enkeltornooi. Mark werd in de poules uitgeschakeld en zo bleef er nog een strijd over tussen Tim en Alexander. Tim verloor in de halve finale van Simon, Alexander won in de finale heel nipt van Simon.

Zo kregen we een testwedstrijd! Daarin was Alexander de betere en hij is dus opnieuw zonnekoning.

Bekijk de eindstand

Zomertornooien QLT

Koen De Vos nam 2 keer deel aan de zomertornooien van QLT Gent in de reeks gevorderden. Daarin spelen recreatieve spelers en competitiespelers tot klassement D0. De eerste keer was het moeilijk om een wedstrijd te winnen. De tweede keer ging het beter en won hij verschillende wedstrijden tegen E-spelers! Zo'n tornooien zijn ideaal om wat ervaring op te doen tegen geklasseerde spelers.